Продукти:
• 1 агнешки бял дроб
• 300 г агнешки чревца
• 2 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме чревцата за 5-6 мин във вряща вода. Нарязваме белия дроб на едри парчета и около всяко парче навиваме 2-3 парчета от чревцата.
Нареждаме дроба в намаслена тавичка и покриваме със ситно нарязания лук. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме, заливаме с олиото и печем в силна фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...