Продукти:
• 1 агнешки бял дроб
• 300 г агнешки чревца
• 2 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме чревцата за 5-6 мин във вряща вода. Нарязваме белия дроб на едри парчета и около всяко парче навиваме 2-3 парчета от чревцата.
Нареждаме дроба в намаслена тавичка и покриваме със ситно нарязания лук. Поръсваме с черен и червен пипер, посоляваме, заливаме с олиото и печем в силна фурна.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...