Кулинарни рецепти » Шкембе яхния

 Шкембе яхния

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г варено шкембе
• 2 к.ч. олио
• 1 кг лук
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно 1 глава лук и я задушаваме в 1/4 от олиото до омекване. Добавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер, разбъркваме и заливаме с гореща вода.

След като сосът заври, прибавяме нарязаното на ивички шкембе, останалия лук, нарязан на кръгчета и запържен в останалата мазнина, виното, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус.

След малко добавяме нарязаните на дребно домати и половината от ситно нарязания магданоз. Печем около 10 мин в умерена фурна и разпределяме ястието в затоплени чинии. Поръсваме с останалия магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало