Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг черен дроб
• 100 г пушена сланина
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• лимонов сок
• черен пипер
За маринатата:
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме дроба, обелваме външната му ципа и го шпиковаме с нарязаната на кубчета сланинка, която сме оваляли в черен пипер.
Сваряваме марината от изброените продукти и накисваме дроба в нея. След 12 часа го прехвърляме в тавичка и печем 30 мин като непрекъснато заливаме със соса от печенето и затопленото прясно мляко. Подправяме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...