25.08.2019 година
Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии
  1477  |   0  
Овчи езици с кашкавал
Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 езика
• 3 с.л. краве масло
• 150 г настърган кашкавал
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме езиците, обливаме със студена вода и ги обелваме. Още топли ги нарязваме на филии и леко ги запържваме в сгорещеното масло.

В намаслена съд редим пласт езици, наръсваме с кашкавал, покриваме с втори пласт езици и отгоре пак наръсваме с кашкавал. Посоляваме със сол и черен пипер.

Върху кашкавала слагаме люспи масло и наръсваме с галета. Захлупваме и печем в силна фурна 30 мин.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019