Кулинарни рецепти » Бяла риба по аржентински

 Бяла риба по аржентински

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г бяла риба
• сокът от 1 лимон
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. горчица
• 4 стръка зелен лук
• 2 стръка праз
• 3 моркова
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 150 г нарязан много на тънко бекон
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме и я подсушаваме с кърпа. Поливаме я отвътре с лимоновия сок, а отвън я намазваме с горчицата. Посоляваме и я поръсваме отвътре с черния пипер. Оставяме я да пресои 20 мин.

Обелваме лука и праза, измиваме и ги нарязваме на дребно, после посоляваме. Намазваме с масло обилно парче домакинско фолио и отгоре слагаме рибата. С половината от зеленчуковата смес пълним рибата, а с останалата я покриваме. Накрая отгоре слагаме бекона.

Завиваме фолиото и печем рибата 30 мин, но след 20 мин я отвиваме, за да хване коричка и да се зачерви. Ако желаем да запазим сока й, я сервираме във фолиото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало