Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 6 с.л. мазнина
• 300 г кашкавал
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Напръскваме рибата с лимонов сок и посоляваме. Оставяме я да постои 15 мин.
Подреждаме рибата в тавичка с мазнината и печем в умерена фурна, като периодично обливаме с мазнината.
Опечената риба наръсваме с магданоз и настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се разтопи и поруменее.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...