Кулинарни рецепти » Риба със зеленчуци и маслини

 Риба със зеленчуци и маслини

Продукти: (за 5 порции)

• 1,5 кг речна риба
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1-2 чушки
• 1-2 моркова
• 1,5 к.ч. вино
• 4-5 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• 20 маслини
• 1 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. лимонов сок
• стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нареждаме рибата в намаслена тавичка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, стрита чубрица, ситно нарязан магданоз и с част от лимоновия сок.

В сгорещеното олио и малко вода задушаваме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, нарязаните на малки кубчета моркови, нарязаните на тънки ивички чушки и ситно нарязаните чесън и люта чушка.

След 10 мин отстраняваме от огъня и заливаме наредената в тавичката риба. Наливаме виното и печем в умерена фурна. Сервираме рибата леко охладена, поръсена с останалия лимонов сок и магданоз и гарнирана с почистените от костилките маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало