Кулинарни рецепти » Суфле с ориз

 Суфле с ориз
/Холандия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. вода
• 2-3 пушени херинги
• 4-5 домата
• 1 к.ч. сметана
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• 1 бучка краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолената вода, като внимаваме да не се развари. Намазваме формата за суфле с масло и разстиламе част от ориза. Отгоре подреждаме почистената от костите риба.

Разстиламе втори пласт ориз и нареждаме обелените и нарязани на кръгчета домати. Покриваме с останалия ориз и заливаме с леко подсолената сметана. Слагаме тук там късчета масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Печем 15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало