Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 1 ч.ч. бира
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 глави лук
• 1 лимон
• 30 г краве масло
• 3 с.л. счукан сухар
• 1 с.л. мед
• 5-6 зърна черен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на порции, посоляваме и го напръскваме с оцет. Оставяме да престои 1 час.
Заливаме едро нарязания лук с виното и бирата. Прибавяме лимона, нарязан на кръгчета, разтопеното масло, черния пипер и сол на вкус. Варим 30 мин, прецеждаме соса и го смесваме с меда и счукания сухар.
Загряваме на огъня. Щом сосът заври, слагаме шарана, захлупваме и задушаваме 30-40 мин на слаб огън.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...