Кулинарни рецепти » Пушена скумрия с доматен сос

 Пушена скумрия с доматен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 1 пушена скумрия
• 3 домата
• 1 глава чесън
• 2 с.л. олио
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Обелваме кожата на рибата и я разрязваме на две надлъжно на гърба, като внимаваме ножа да се движи плътно до гръбната кост. Изрязваме жълтите места заедно с костите, както и гръбната кост. Нарязваме получените филета напречно на филии.

Обелваме доматите, настъргваме ги и ги слагаме на огъня заедно с олиото. След 5 мин прибавяме счукания чесън, посоляваме и оставяме соса да ври, докато остане на мазнина. Нареждаме рибените парчета в чиния за сервиране и ги заливаме с топлия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало