Кулинарни рецепти » Риба със задушен лук

 Риба със задушен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг риба
• 1/2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 3 с.л. доматено пюре
• 2 равни с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме размитото в 1 к.ч. вода доматено пюре, черен пипер и сол на вкус.

Нарязваме рибата на парчета, овалваме я в брашното и я изпържваме от двете страни в тиган със сгорещена мазнина.

Слагаме изпържената риба в тенджерата, затваряме и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме ястието 10 мин. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало