Кулинарни рецепти » Камбала с артишок и гъби

 Камбала с артишок и гъби
(Германия)

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета камбала
• сокът от 1 лимон
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 250 г гъби
• 4 глави артишок
• 4 домата
• 4 картофа
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и доматите и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и брашно и я запържваме в част от разтопеното масло.

В останалото масло задушаваме нарязаните гъби и главите артишок, разрязани на четвъртинки. След 5 мин прибавяме доматите и магданоза, посоляваме и готвим до готовност.

В трети съд запържваме картофите в сгорещеното олио, като накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Разпределяме рибите в чиниите за сервиране и гарнираме с гъбите и артишока. Картофите поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало