Кулинарни рецепти » Шаран със сос

 Шаран със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг филе от шаран
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 6-7 зърна черен пипер
• кора от половин лимон
• 10 бадемчета
• 1 ч.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, нарязаните морков, целина и корен от магданоз и подправките. Заливаме с 1 к.ч. топла вода и оставяме соса да ври 20 мин.

Прецеждаме, прибавяме нарязаните бадемчета, настърганата кора от лимона и оцета. Варим още 10 мин и заливаме рибата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало