Продукти: (за 4 порции)
• 800 г рибно филе
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 3 филии сух бял хляб
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 к.ч. брашно
• 1-2 к.ч. галета
• 1-2 к.ч. олио
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме рибата през месомелачка, подправяме на вкус с лимонов сок и сол и оставяме да престои 30 мин. Прибавяме накиснатия и отцеден хляб, размекнатото масло, доматеното пюре, 2 яйца и ситно нарязан магданоз.
Омесваме добре и оформяме от сместа 4 шницела, които овалваме в брашното, потапяме в останалите разбити яйца, овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...