Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кокошка /около 1,5 кг/ с дреболиите
• 1 к.ч. ориз
• 1 кг кисело зеле
• листа от прясно зеле
• 1-2 глави лук
• 300 г домати от консерва
• 1 к.ч. олио
• 300 г кървавица
• 100 г сланина
• 1 лимон
• черен и червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме сърцето и воденичката, към края на варенето прибавяме и дробчето.
Отделно задушаваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук с обелените и настъргани домати. Когато се изпари водата, прибавяме ситно нарязаните дреболии и ги запържваме. Прибавяме ориза, леко го запържваме и заливаме с малко бульон от дреболиите. Посоляваме, поръсваме с джоджен, черен и червен пипер и варим, докато се сгъсти оризът.
Напълваме кокошката с приготвената плънка и я зашиваме. В отделна тенджера запържваме ситно нарязаното зеле.
Разстиламе в широка тенджера половината от зелето, слагаме отгоре кокошката, а около нея нареждаме нарязаните на парчета сланина и кървавица и обеления лимон, разрязан на половина. Най-отгоре слагаме останалото зеле, сипваме малко вода и покриваме с листа от сурово зеле.
Така приготвеното ястие задушаваме най-малко 3 часа.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...