20.11.2019 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2755  |   0  
Пиле в сос от кестени
/Сърбия/
Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 500 г кестени
• 2 с.л. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. картофено брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 300 мл бульон /или вода/
• 1 бучка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Натриваме го със сол и черен пипер и го изпичаме в предварително загрята фурна. Щом се позачерви, го изваждаме от фурната и го нарязваме на порции.

Наливаме олиото в широка тенджера и разстиламе лука, нарязан на полукръгове. Нареждаме отгоре пилешките порции и задушаваме на умерен огън, като наливаме по малко от бульона.

Отделно разрязваме леко кестените и ги сваряваме. После ги обелваме, пасираме и смесваме с картофеното брашно, виното и захарта. Бъркаме на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Ако е необходимо, наливаме малко бульон.

Сипваме готовия сос при пилето и държим ястието на огъня още десетина минути.
12.10.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019