20.11.2019 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2066  |   0  
Пъдпъдък с гъби
Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 400 г пресни гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г макарони
• 1 с.л. брашно
• 100 г сланина
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1-2 глави лук
• сол

Начин на приготвяне:

Шпиковаме пъдпъдъците с тънки парчета сланина и ги задушаваме в част от олиото. Прибавяме лука, морковите и целината, нарязани на тънко и дълго. Като се позадушат, сипваме виното. След 2-3 мин заливаме с пилешки или месен бульон. Варим на тих огън до омекване на месото.

Изваждаме пъдпъдъците, пасираме соса, посоляваме го на вкус, прибавяме запърженото брашно и го кипваме няколко пъти, за да се сгъсти. Прибавяме към него гъбите, нарязани и задушени в останалата мазнина.

Нареждаме пъдпъдъците в плато за сервиране, заливаме ги с гъбения сос, а наоколо разстиламе макароните, които сме сварили в подсолена вода.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019