Кулинарни рецепти » Пуйка с кисело зеле

 Пуйка с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг месо от пуйка
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 50 г сланина
• 2-3 сухи червени чушки
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките в хладка вода и ги отцеждаме.

Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязаното на ивички зеле, заедно със ситно нарязания лук.

Когато зелето поомекне, изваждаме половината, а върху останалото нареждаме порциите месо заедно с парченцата сланина и чушките. Покриваме с останалото зеле и поръсваме с черен и червен пипер.

Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да стигне малко под височината на продуктите. Захлупваме и варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало