Кулинарни рецепти » Пилешка яхния по северняшки

 Пилешка яхния по северняшки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 2-3 яйца
• 1 парче целина
• 1 к.ч. брашно
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и пържим в сгорещената мазнина от двете страни до златисто. Изваждаме, за да се отцеди.

В същата мазнина запържваме последователно ситно нарязаните лук и целина, 2 обелени и ситно нарязани домати и червения пипер. Заливаме запръжката с бульон или топла вода и връщаме месото в нея.

Когато уври, прибавяме триеница, която сме приготвили като сме омесили тесто от брашното, яйцата и малко сол и сме го прекарали през сито. Прибавяме останалите нарязани домати и подправките. Варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало