Кулинарни рецепти » Пилешка каша със свинска мас

 Пилешка каша със свинска мас

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 1 глава лук
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, посоляваме и го задушаваме в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук. Наливаме топла вода, колкото да покрие порциите и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.

При непрекъснато бъркане прибавяме брашното и червения пипер. Разреждаме с топла вода, докато получим рядка каша и варим още 15 мин на тих огън. Накрая поръсваме чубрицата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало