Продукти: (за 2-3 порции)
• 1 малко пиле
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето и го варим в подсолена вода на умерен огън около 45 мин.
Накисваме сухарите в бульона от пилето. Счукваме чесъна заедно с ореховите ядки и прибавяме изстисканите сухари, черен пипер и сол. Разбъркваме сместа добре, като сипваме по малко от бульона.
Нарязваме пилето на порции и го заливаме със ореховия сос.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...