Кулинарни рецепти » Задушено пиле

 Задушено пиле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото и запържваме цялото пиле от всички страни, докато порозовее. Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, размито в малко вода и задушаваме няколко минути.

Връщаме пилето, подправяме с черен пипер и сол на вкус, наливаме топла вода, която да покрие 2/3 от пилето, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото напълно омекне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало