Кулинарни рецепти » Задушен фазан

 Задушен фазан

Продукти: (за 3-4 порции)

• 1 фазан
• 30 г краве масло
• 100 г тлъсто свинско месо
• 2-3 с.л. бренди
• 1 к.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме осоления фазан и го пържим от всички страни до зачервяване.

Заливаме с брендито, варим малко, захлупваме и задушаваме до омекване, като поне веднъж обръщаме фазана. Изваждаме омекналия фазан, прибавяме виното към соса и варим, докато се посгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало