Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с царевица

 Пилешки бутчета с царевица

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 200 г ориз
• 100 г царевица от консерва или замразена
• 4 глави лук
• 4 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 150 мл пилешки бульон от кубче
• 200 г замразен грах
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в леко подсолена вода. Измиваме бутчетата, подсушаваме ги и натриваме със сол и черен пипер. Нарязваме лука на по-едри парчета, а чесъна - на ситно.

Сгорещяваме олиото в тенджера и изпържваме в него бутчетата от всички страни, докато получат червеникава коричка. Сипваме царевицата, лука и чесъна и готвим 20 минути, като от време на време разбъркваме.

Сипваме бульона в тиган и го подправяме с шафрана, добавяме ориза и граха. След като кипне, готвим още 5-6 минути, наръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме. Сваляме съда от огъня.

Разпределяме ориза по чиниите. Отгоре слагаме по едно бутче заедно с царевица и лук. Сервираме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало