Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с гъби

 Телешки гювеч с гъби

Продукти:

• 700 г тлъсто телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 2 глави лук
• 250 г гъби
• 5-6 картофа
• 2-4 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които посоляваме и слагаме в глинен гювеч. Прибавяме половината от маслото и нарязания на филийки лук. Запичаме в умерена фурна, като от време на време разбъркваме. Когато месото се зачерви, а лукът стане прозрачен, поръсваме червения пипер и наливаме 1 ч.ч. гореща вода.

Отделно в останалата мазнина последователно запържваме нарязаните на филийки картофи, нарязаните на по-едри парчета чушки, нарязания на кубчета и отцеден патладжан и едро нарязаните гъби.

Слагаме всички изпържени продукти в гювеча, а накрая изсипваме и мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме топла вода, която да покрие продуктите и печем 1 час на умерен огън. После намаляме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина.

Накрая покриваме с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути. Поднасяме гювеча топъл, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало