Кулинарни рецепти » Рулца от свинска кожа

 Рулца от свинска кожа

Продукти: (за 4 порции)

• 8 парчета свинска кожа
• 400 г крехко свинсо месо
• 200 г сланина
• 2-3 скилидки чесън
• магданоз, джоджен, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме млада, опърлена и добре свинска кожа. Нарязваме я на парчета с размери 10х20 см.

Отделно нарязваме на дребни кубчета месото и сланината. Прибавяме ситно нарязаните чесън, магданоз, джоджен и копър. Поръсваме черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.

Слагаме в края на всяко парче кожа по малко от плънката и навиваме рулца. Завързваме всяко рулце със здрав канап и варим рулцата в кипяща вода, докато омекнат. После ги нареждаме в тавичка, заливаме ги с олиото и ги поръсваме с червен пипер и стрита чубрица.

Наливаме малко топла вода и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем рулцата 40 мин в предварително загрята силна фурна.

Изваждаме готовите рулца от фурната, изчакваме ги да изстинат, отстраняваме канапа и ги нарязваме на кръгчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало