28.06.2022 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия на фурна
  2747  |   0  
Пълнено филе по креолски
Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,250 кг филе от месо по избор
• 3 моркова
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 скилидка чесън
• нарязан на ситно магданоз
• 1 филийка шарена сланина (може и пушени гърди)
• мащерка, сол

За соса:

• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол
• 100 мл бульон

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и сухожилията, измиваме го и леко го посоляваме. Смесваме нарязаните магданоз и чесън с олиото и с тази смес намазваме начуканото филе. Оставяме да престои около половин час.

Сваряваме яйцата до твърдо и ги нарязваме на четвъртинки по дължина, а остърганите и измити моркови - на дебели ивици. Бекона или сланината също нарязваме на ивици.

Нареждаме яйцата, морковите и сланината върху филето, завиваме на стегнато руло, завързваме с дебел конец и печем, докато от всички страни придобие златист цвят.

През това време задушаваме в олиото нарязания на ситно лук, нарязаните скилидки чесън, обе-лените и нарязани на ситно домати, почистените, измити и нарязани на ситно чушки. Прибавяме магданоза, оцета, захарта и задушаваме всичко 10 мин. Накрая наливаме бульона и сгъстяваме на умерен котлон.

Изсипваме соса в тавичката, където е месото, и печем още половин час. Когато месото омекне добре, изключваме фурната и го оставяме в нея още 5 мин.

Режем рулото на кръгчета преди сервиране и го гарнираме с картофено пюре или картофени крокети.
23.02.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022