Продукти: (за 4 порции)
• 4 бифтека
• 2 патладжана
• 120 г шунка
• 3 домата за заливката
• 4 големи домата за пълнене
• 120 г задушен ориз
• 2 глави лук
• 20 г краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме леко начуканите бифтеци от двете страни със зехтин и ги оставяме за малко да поемат мазнината.
Нарязваме измитите патладжани надлъжно, издълбаваме част от вътрешността им и ги пълним със ситно нарязаната шунка, прибавяме парченце масло и печем. Задушаваме трите домата, измити и нарязани наситно, в масло, заедно със ситно нарязания и леко запържен лук и след това пресоваме.
Отрязваме капачетата на големите домати, издълбаваме сърцевината с лъжичка и ги пълним със задушен ориз.
Слагаме бифтеците под грил и ги изпичаме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги подреждаме в блюдо за сервиране. Около тях подреждаме печените патладжани, пълнените домати и заливаме със задушените домати, смесени със сока от печенето на бифтеците и малко разтопено масло.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...