Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г агнешко месо от бутчето
• 2 връзки зелен лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го разпределяме в гювечетата. Заливаме с мазнината, млякото и с по 2 с.л. вода и печем около 10 мин в предварително загрята фурна, като няколко пъти разбъркваме.
Добавяме едро нарязания лук, ситно нарязан магданоз, листата от джоджен, доматеното пюре, червен пипер, черен пипер, сол. Печем още 20 мин, докато месото омекне и се зачерви.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...