Кулинарни рецепти » Агнешки кебап в гювечета

 Агнешки кебап в гювечета

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г агнешко месо от бутчето
• 2 връзки зелен лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1/2 к.ч. олио
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца и го разпределяме в гювечетата. Заливаме с мазнината, млякото и с по 2 с.л. вода и печем около 10 мин в предварително загрята фурна, като няколко пъти разбъркваме.

Добавяме едро нарязания лук, ситно нарязан магданоз, листата от джоджен, доматеното пюре, червен пипер, черен пипер, сол. Печем още 20 мин, докато месото омекне и се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало