Кулинарни рецепти » Агнешка плешка със спанак

 Агнешка плешка със спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешка плешка
• 60 г олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 500 г спанак
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждаме и нарязваме на парченца.

Нарязваме почистения спанак на едро. Прибавяме месото и лука, който предварително сме запържили. Поръсваме брашното, черен пипер и сол на вкус.

Наливаме малко от бульона, в който сме варили месото и печем под похлупак в гореща фурна до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало