Продукти:
• 1 агне
• 500 г зрял боб
• 1 ч.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. черен пипер
• 100 г краве масло
• магданоз, джоджен
• тарос, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме агнето отвътре и отвън. Разцепваме бутовете и също ги посоляваме. Поръсваме вътрешността с черния пипер.
Сваряваме боба и го отцеждаме.
В половината от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, прибавяме отцедения боб и разбъркваме.
В останалото олио запържваме ситно нарязаните вътрешности на агнето. Смесваме ги с боба и поръсваме с наситнени магданоз, джоджен и тарос. Посоляваме и разбъркваме.
Пълним агнето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в голяма намаслена тава, намазваме го с маслото, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...