Продукти: (за 4 порции)
• 400-500 г нетлъсто овнешко месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. къри
• сок от половин лимон
• 3-4 с.л. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината до златисто. Прибавяме кърито и леко го запържваме. Слагаме нарязаното на малки парченца месо и когато се зачерви от всички страни, прибавяме ситно нарязаните зеленчуци, дафиновия лист и сол на вкус.
Наливаме 3 л вода и варим на тих огън, докато водата изври наполовина.
Изваждаме омекналото месо, а бульона претриваме през цедка. Ако течността е много гъста, разреждаме с малко вода. Връщаме месото в претрития бульон и подправяме супата с лимонов сок и сметана.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....