Кулинарни рецепти » Супа от овче месо

 Супа от овче месо

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г овче месо от плешката
• 2-3 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 корен магданоз
• 1 парче целина
• 2-4 картофа
• 2 домата
• 2-3 листа от целина
• 1 яйце
• 3-4 с.л. кисело мляко
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 2 л студена вода. Прибавяме обелените корени, морковите и парчето целина и слагаме на огъня. Когато заври, посоляваме и варим, докато месото омекне.

Изваждаме месото, обезкостяваме и го накъсваме на малки парченца, а корените пасираме. Връщаме всичко в бульона, прибавяме нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим.

Когато супата е почти готова, слагаме обелените и настъргани домати и доваряваме.

Поръсваме готовата супа със ситно нарязани магданоз и листа от целина и застройваме с разбитото в киселото мляко яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало