Кулинарни рецепти » Китайска супа с ечемик

 Китайска супа с ечемик

Продукти:

• 1 ч.ч. ечемик
• 700 г телешко месо
• 500 г спанак
• 2-3 ч.ч. телешки бульон
• 1 глава стар лук
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. соев сос
• 2 стръка зелен лук
• 1 ч.л. настърган джинджифил
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и стария лук на малки кубчета, прибавяме ситно нарязания чесън и заливаме с бульона. Доливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме соевия сос и джинджифила и посоляваме на вкус.

Слагаме на огъня и щом супата кипне, сипваме ечемика. Намаляме окъня и варим 2 часа, докато месото омекне. Накрая прибавяме нарязания спанак и варим още 3-4 мин.

Отстраняваме готовата супа от огъня и поръсваме с наситнения зелен лук.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало