Кулинарни рецепти » Кубинска супа

 Кубинска супа

Продукти:

• 1 телешки джолан
• 500 г картофи
• 250 тиква
• 1 морков
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1 глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 млечна царевица (може и от консерва)
• 1 к. ч. натрошено фиде
• 8 ч.ч. вода
• червен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме джолана да се свари в студената и подсолена вода. Отпенваме периодично, докато течността се избистри.

Прибавяме лука, нарязан на четвъртинки, почистената и нарязана на ситно чушка, остъргания и нарязан на колелца морков, обеления и настърган домат, царевицата, счукания чесън и кимиона. Варим още 10-15 мин, вадим джолана, обезкостяваме го, а месото нарязваме на парченца.

Прецеждаме бульона, връщаме го на котлона и щом кипне, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и тиква и варим на умерен котлон още 30 минути.

Слагаме фидето, връщаме месото и продължаваме да варим още 5-6 мин. Поднасяме супата гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало