Продукти: (за 6 порции)
• 250 г кайма
• 2 стръка праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. зелева чорба
• 3-4 с.л. олио
• 6 ч.ч. вода
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с малко вода и черен пипер на вкус и оформяме малки кюфтенца.
В сгорещеното олио запържваме ситно нарязания праз. Поръсваме червения пипер, разреждаме със зелевия сок и водата и оставяме супата да заври.
Прибавяме приготвените кюфтенца и варим с тях още 20 мин.
Десетина минути преди да свалим от огъня слагаме и ориза. Подправяме готовата чорба с черен пипер.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...