Кулинарни рецепти » Агнешка чорба

 Агнешка чорба

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месо от предната част на агнето
• 2 връзки зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. масло
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• оцет, сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, заливаме с вода и слагаме на огъня да заври. Обираме пяната и посоляваме.

Отделно запържваме в маслото нарязания на дребно лук, прибавяме брашното и червения пипер и отдръпваме от огъня. Сипваме запръжката към врящата чорба и прибавяме ориза.

Щом той омекне, сваляме от огъня, застройваме с разбитите с оцета яйца и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало