Продукти: (за 6-8 порции)
• 800 г месни изрезки и кости за супа
• 150 г пушени гърди
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 7-8 гъби
• 3 с.л. доматено пюре
• 3 с.л. ориз
• 4 с.л. царевични зърна
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 парче праз
• 1 ч.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме месните изрезки и костите в 7-8 ч.ч. вода, след което прецеждаме бульона.
Сваряваме царевичните зърна в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме на ситно лука, моркова, целината и гъбите и ги задушаваме заедно с предварително изпърженото свинско месо.
Заливаме ги с прецедения бульон и прибавяме червения пипер, доматеното пюре, размито с малко вода, ориза и царевичните зърна. Посоляваваме на вкус, подправяме с оцета и варим на умерен огън, докато супата се посгъсти.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан праз.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...