Кулинарни рецепти » Македонска чорба

 Македонска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г свинско месо от плешката
• 1 глава лук
• 100 г корени за супа
• 80 г почистени картофи
• 1-2 чушки
• 2 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 с.л. олио
• половин люто чушле
• 1 ч.л. червен пипер
• дафинов лист
• чубрица, джоджен
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета, а лука нарязваме на ситно и го запържваме в половината от олиото. Прибавяме нарязаното месо и също го изпържваме.

Посоляваме, поръсваме с червения пипер и наливаме 1 л гореща вода. Прибавяме нарязаните на ивички чушки, обелените и едро нарязани домати и нарязаните на кубчета картофи. Варим на умерен огън.

Когато месото поомекне заливаме със запръжка, приготвена от останалото олио и брашното. Опитваме на сол, слагаме оцет на вкус и прибавяме стерилизирания грах, доматеното пюре и подправките. Варим още 5-6 мин и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало