Кулинарни рецепти » Супа от боб с месо

 Супа от боб с месо

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешки кости
• 250 г телешко или овче месо
• 1 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 глава чесън
• 2 чушки
• 1 морков
• 2 домата
• 1ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме костите на парчета, заливаме ги с 5 ч.ч. вода и ги варим на тих огън.

Накисваме боба от вечерта, а сутринта го отцеждаме и заливаме с бульона. Прибавяме месото, което сме нарязали на парчета, и варим супата 1 час на умерен огън.

Нарязваме на дребно лука, чушките и моркова, слагаме ги в супата и продължаваме да варим на тих огън.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати, скилидките чесън, ситно нарязан джоджен и сол на вкус.

Запържваме червения пипер в олиото и сипваме запръжката в супата. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало