Продукти:
• 500 г говеждо месо
• 250 г кости
• 7-8 ч.ч. вода
• 1 връзка корени за супа
• сол
За палачинките:
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме костите и месото със студената вода, посоляваме и варим на слаб огън 2-3 часа – докато омекне месото. После прибавяме изчистените и нарязани корени за супа и варим още 20 мин. Накрая прецеждаме бульона и връщаме в него месото, нарязано на малки хапки.
Отделно приготвяме палачинково тесто от изброените продукти и изпичаме палачинки в нагорещен тиган. Нарязваме готовите палачинки на лентички и ги слагаме в супата.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...