Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг тлъсто овнешко месо с костите
• 3 глави лук
• 2 глави целина
• 1-2 сухи люти чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на големи парчета. Заливаме с 8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън.
След 1 час прибавяме лука, разрязан на четвъртинки, както и нарязаната на малки кубчета целина. Посоляваме на вкус, поръсваме със стритите люти чушлета и варим, докато месото омекне напълно.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...