Продукти: (за 5 порции)
• 500 г картофи
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 парче пащърнак
• 1 по-голяма глава лук
• 2-3 домата
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 250 г кайма /смес/
• 1 яйце
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите, целината и пащърнака на кубчета и леко ги запържваме в сгорещеното олио заедно с половината от ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре и задушаваме сместа.
Нарязваме картофите на кубчета и ги пущаме в кипяща подсолена вода /или костен бульон/. Кипваме, прибавяме задушените корени и варим 15-20 мин.
Омесваме каймата с яйцето, останалия лук и сол на вкус. Оформяме малки топчета и ги сваряваме отделно в подсолена вода /или костен бульон/.
Пускаме сварените топчета в супата и доваряваме още 5-6 мин. Към края на варенето прибавяме нарязаните на филийки домати и посоляваме. Поднасяме супата, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...