Продукти: (за 4 порции)
• 150 г свинска кайма
• 30 г ориз
• половин яйце
• 80 г кисело зеле
• 250 г различни зеленчуци
• 1-2 домата
• 1 л вода или месен бульон
• зелев сок
• заквасена сметана
• лимонов сок
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и киселото зеле на ситно. Заливаме ги с вряща вода или бульон и варим до омекване. Към края прибавяме нарязаните на кубчета домати. Посоляваме и подкиселяваме супата със зелев или лимонов сок.
Сваряваме ориза до полуомекване, прецеждаме, прибавяме каймата и яйцето, посоляваме, разбъркваме, правим топчета с големината на орех и ги варим 15 мин на много тих огън в прецедения от зеленчуците бульон.
Връщаме зеленчуците в супата, добавяме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....