Продукти:
• 30 едри печурки
• 2-3 с.л. оцет
• 1 /4 ч.ч. зехтин
• сол
• черен пипер
За соса:
• 6 глави чесън, предварително изпечен във фурната
• 2 с.л. оцет
• 3-4 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
• 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
• 1 ч.л. настърган хрян
• сол
• черен пипер
За намазване на гъбите:
• 8 с.л. зехтин
• дръжките на половин връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Изпечените скилидки чесън обелваме и пасираме. Към тях добавяме оцета, заквасената сметана, босилека, мащерката, хряна и разбиваме до получаване на гладко пюре. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме в хладилника в добре затворен съд.
Измитите и почистени гъби слагаме в купа и заливаме със зехтина, оцета, солта и черния пипер. Разбъркваме добре. Върху дървени шишчета нанизваме по 7-8 гъби и поливаме със зехтина, предварително смесен с наситнените дръжки от магданоз.
Печем на грил или скара по 2-3 минути от всяка страна. Сервираме горещи с чесновия сос.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...