Кулинарни рецепти » Бърз летен гювеч

 Бърз летен гювеч

Продукти:

• 200 г къса бамя
• 400 г зелени чушки за готвене
• 1 среден патладжан
• 1 тиквичка
• 2-3 глави лук
• 3 картофа
• 3-4 месести домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 връзка магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелените и почистени домати нарязваме на кубчета и ги варим на тих огън до омекване и сгъстяване. Почистените патладжан, тиквичка и картофи нарязваме на парчета. Бланшираме патладжана за 2-3 мин във вряща подсолена вода, след което го измиваме със студена вода и отцеждаме.

Запържваме за 2-3 мин в олиото нарязания на тънки ивички лук, добавяме малко вода и задушаваме до омекване. Към него прибавяме малко сол и картофите, а 10 мин по-късно – тиквичката и почистените и нарязани чушки. Когато всичко е почти сварено, прибавяме бланшираните бамя и патладжани.

Продължаваме варенето на тих огън, като след десетина минути добавяме сварените и сгъстени домати. Посоляваме и изсипваме ястието в гювеч или тавичка. Поръсваме с черен пипер и запичаме за 5-6 мин в силна фурна. Готовия гювеч поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: Олга Кожухарова

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало