Кулинарни рецепти » Сирене по неврокопски

 Сирене по неврокопски

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 люти чушки

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сиренето и го слагаме в пръстен съд. Покриваме го с нарязаните на кръгчета люти чушки и домати, слагаме и парченца от маслото и задушаваме 10 мин на умерен огън.

Заливаме с разбитите с водата яйца, захлупваме ястието и го запичаме във фурна. След като извадим, поръсваме с червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало