Кулинарни рецепти » Перуански зеленчуци по градинарски

 Перуански зеленчуци по градинарски

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 картофа
• 2-3 моркова
• 1 малка тиквичка
• 1 шепа грах
• 200 г зелен фасул
• 100 мл прясно мляко
• 3 с. л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофи и тиквички на кубчета, зеления фасул - на малки парченца, остърганите моркови - на полукръгчета. З

адушаваме зеленчуците поотделно с малко вода и сол. Когато омекнат, ги отцеждаме добре и ги смесваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с прясното мляко.

Разбъркваме хлебните трохи с кашкавала, поръсваме с черния пипер и разпределяме равномерно тази смес върху зеленчуците. Накрая поливаме с предварително разтопеното масло.

Запичаме в умерена фурна около 15-20 мин. Ястието може да се консумира и топло, и студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало