Кулинарни рецепти » Яхния с маслини

 Яхния с маслини

Продукти:

• 2 глави лук
• 25 маслини
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме брашното, предварително препечено на сух тиган и размито с 1 к.ч. хладка вода.

След няколко минути слагаме доматеното пюре, размито с 1 к.ч. топла вода, поръсваме с червения пипер, наливаме 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.

Отделно заливаме маслините с вряла вода и ги оставяме така 10 минути. Отцеждаме ги и прибавяме към ястието заедно с черния пипер. Варим на тих огън, докато яхнията остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало