Кулинарни рецепти » Дряновска манджа

 Дряновска манджа

Продукти:

• 10 чушки
• 1 к. ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 5 домата
• 6-7 скилидки чесън
• 2-3 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и както са с дръжките, без да ги овалваме в брашно, ги посоляваме и изпържваме в загрятото олио. Върху тях изсипваме настърганите домати и около 1/2 час варим на тих огън.

Счукваме чесъна с 1 щипка сол. В 2-3 с. л. хладка вода размиваме брашното и го прибавяме към ястието заедно с чесъна.

Варим още 15 минути и прибавяме на тънка струйка разбитите яйца, смесени с 2-3 с. л. вода и още толкова от соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало